2021–2022  Eğitim-Öğretim Yılı Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavına Girecek Öğrenci Adaylarının Dikkatine!!!!

**Özel Yetenek Sınavı 01  Eylül 2021 Çarşamba Günü Saat 10:00'da Üniversitemiz Açık Halı Sahalarında yapılacaktır.

**Özel Yetenek Sınavımız Tek Aşamalı Tek Bölümlü (İmgesel sınav -60 dakika-: Bir kavram, olay, duygu veya düşünceyi; kurşun kalem ile çizim ve tasarlayabilme becerisini ölçmek için yaptırılır. Bu aşama; Adayın çizim becerisini ölçme yanı sıra Sınav Jürisinin tespit edeceği herhangi bir konuda adayın yaratıcılığını, hayal edebilme kapasitesini, gözlem gücünü, verilen konuya bakış açısını ve algı birikimini ön plana çıkartmayı amaçlayan imgesel -hayali-  çalışmayı içerir. Jürinin hazırlayacağı imgesel sınav sorusu; sınav başlamadan önce, Sınav Jürisi Başkanı tarafından salonlara teslim edilir.) olarak yapılacaktır.

**Adayların sınavdan 1 saat önce sınav alanında hazır bulunmaları gerekmektedir.

**Sınava girecek olan öğrenci adayları aşağıdaki listedeki sıra numarasına göre oturacaktır.

Özel Yetenek Sınavı Engelli Öğrenci Adayları Sıra Listesi-Salon 1

Özel Yetenek Sınavı Öğrenci Adayları Sıra Listesi-Salon 1

Özel Yetenek Sınavı Öğrenci Adayları Sıra Listesi-Salon 2

Kesin Covid-19 tanısı olan adaylar,

Sınava girmeden önce adayların ateş ölçümleri yapılarak , hes kodu veya aşı kartı kontrolü yapılacaktır. Ayrıca;

• Kesin Covid-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan adaylar,
  • Kesin Covid-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan adaylar,
  • Sınavdan 14 gün öncesinde yurt dışı seyahati yapanlar,
  • Covid-19’u düşündürecek şikâyetleri olan adayların durumlarını Dekanlığımıza bildirmeleri gerekmektedir.

Durumlarını Dekanlığımıza bildirmeleri koşulu ile Dekanlığımız tarafından hazır bulundurulan ayrı sınav alanlarında sınava alınacaklardır.

Adaylar Ülkemizde yaşanmakta olan Covid-19 salgını kapsamında alınan tedbirlere (maske kullanılması, ateş ölçümü, hijyen kurullarına uyulması, fiziki mesafeye dikkat etmek vb.) uymak zorundadır. Binaya girerken kurallara uymayan adaylar sınav alanlarına alınmaz, sınav esnasında kurallara uymayan adayların ise sınavları iptal edilir.

Adaylara önemle duyurulur.

**TÜM  ADAYLARIN SINAVDA BULUNDURMASI GEREKENLER

• Nüfus Cüzdanı Aslı veya Geçerli Pasaport
  • Online olarak yapılan başvuru sonrasında sistemden kendileriyle ilgili fotoğraflı olarak alınan Sınav Giriş Belgesi
  • Kurşun kalem (HB- 2B)
  • Tükenmez kalem
  • Silgi, kalemtıraş
  • Kıskaç
  • Engelli Adaylar “Engelli Sağlık Raporunu yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Not: Adaylara sınavda kullanacakları kâğıtlar ve duralit altlık Fakültemizce verilecektir. Adaylar sınav salonuna hiçbir ses ve görüntü kaydedici cihaz, cep telefonu, kamera ve benzeri elektronik aygıtlarla giremez.